آرد سوخاری چیست؟

آرد سوخاری یا “پودر سوخاری” فرآورده ای غذایی است که ماده اولیه تهیه غذاهای سوخاری برای ایجاد پوشش ترد یا به عنوان پر کننده برای طیف گسترده ای از غذاها مثل: سوپ و کتلت و همبرگر میباشد. آرد سوخاری فراورده ای حاصل از نان‌های است. این فراورده در اصل تشکیل شده از ذرات کوچک یا پودر نان است. با این تفاوت که آرد یا پودر سوخاری خشک و برشته میشود.

این پودر نان (در انگلیسی: Breadcrumbs ) در ایران به نام آرد سوخاری شناخته میشود و دلیل استفاده از این نام ، کاربرد این فرآورده در غذاهایی است که ابتدا با آرد یا پودر سوخاری پوشش داده شده و سپس سرخ میشوند که باعث ایجاد پوشش ترد برای غذا میشود. انواع مختلف آرد سوخاری براساس : شکل و اندازه ذرات ، رنگ و طعم آنها دسته بندی میشوند.

آرد سوخاری
آرد سوخاری پانیک

طرز تهیه آرد های سوخاری

برای به دست آوردن آرد یا پودر سوخاری سه مرحله اساسی طی میشود:

  1. برای تهیه آردسوخاری ابتدا باید نان حجیم تولید شود. نان‌ها در برابر گرما قرار می‌گیرند که رطوبت آنها از بین برود و به صورت خشک درآیند.
  2. این نان در اثر حرارت مجدد ، رطوبت خود را از دست می‌دهد و خشک و برشته می‌شود.( استاندارد رطوبت سوخاری حداکثر ۷% است. )
  3. در این مرحله نان آماده خرد و آسیاب شدن و تبدیل شدن به آردسوخاری است. در این مرحله است که سایز (مش) ذرات بسته به نوع نیاز مش بندی میشود.

انواع آرد یا پودر سوخاری

آردسوخاری انواع مختلفی دارد که  به موارد استفاده آن دسته بندی میشود:

  • سوخاری ساده ( کلاسیک)
  • آرد سوخاری رنگی
  • سوخاری پرک (فلیک)
  • سوخاری پانکو
  • سوخاری پولکی
  • سوخاری طعم دار
  • سوخاری کنجدی
  • پودر تمپورا
  • پودر کنتاکی
  • پودر پیرداست
  • پودر بترمیکس

کاربرد آردهای سوخاری

  • مهمترین کاربرد آرد یا پودر سوخاری در تهیه غذاهای سوخاری (breading or crumbing foods) است که از لذیذ ترین غذاهای خانگی با دستور پخت آسان است. از جمله این غذا ها میتوان به: انواع غذاهای سوخاری، مرغ سوخاری ، شینسل ، ماهی سوخاری، میگو ، قارچ،کردون بلو، فلافل، کتلت، کروکت، ناگت،  و … اشاره کرد.
  • کاربرد دیگر آردسوخاری استفاده از آن به عنوان پر کننده در طیف گسترده ای از غذاها از سوپ و کتلت تا همبرگر و حتی کباب است.